UptownDowntown

Deze culinaire wandeling neemt jou en je groep mee naar de chique Zavel (Uptown) en de volkse Marollen (Downtown). De twee wijken liggen vlak naast elkaar, maar zijn een wereld van verschil. Een bekwame gids leidt de wandeling in goede banen terwijl hij sappige culinaire en historische anekdotes meegeeft.

Via de Kleine en de Grote Zavel leer je Uptown Brussel kennen. De stijlvolle winkels en fraaie herenhuizen ademen er rijkdom en pracht. Dit staat in schril contrast met de buurt die aan de voet van het Justitiepaleis huist: De Marollen, de oudste volksbuurt van Brussel. De bruisende rommelmarkt, brocantewinkeltjes en knusse kroegen zijn er erg typerend. Hoewel de wijk tegenwoordig ook nieuwe, hippere winkels over de vloer krijgt, blijft het unieke karakter sterk aanwezig.

Het Justitiepaleis, Marcolini, het Huis van Breughel, de Horta Kindertuin… Het zijn maar enkele bezienswaardigheden die jij en je groep verder nog tegenkomen op deze gastronomische activiteit. Zo’n wandeling vraagt om krachtvoer: we stoppen bij drie restaurants in Uptown en Downtown, zodat je de combinatie van deze bloeiende contrasterende wijken kan proeven.

UptownDowntown

Praktische info

Andere culinaire wandelingen

Wandelen van het aperitief
tot het dessert

Proeven van de wereldkeuken terwijl je
wandelt door het centrum