Deze culinaire wandeling neemt jullie mee naar de chique Zavel (Uptown) en de volkse Marollen (Downtown) . De twee wijken, gescheiden door het Justitiepaleis, liggen dan wel vlak naast elkaar, toch zijn ze een wereld van verschil!

Via de Kleine en de Grote Zavel leren we Uptown Brussel kennen met zijn chique winkels en dure herenhuizen. Alles hier ademt rijkdom en pracht uit. Dit staat is schril contrast met de buurt die aan de voet van het Justitiepaleis ligt. Deze ligt ook letterlijk een stuk lager. De volkse Marollen is de oudste volksbuurt van Brussel en erg gekend voor zijn eigen sfeer met rommelmarkten, brocantewinkeltjes en gezellige kroegen. Tegenwoordig klimt de volkswijk wel meer en meer uit het dal want er vestigen zich steeds meer hippe winkels en bedrijven. Toch blijven de Marolliens zichzelf en is deze bijzondere buurt meer dan een bezoek waard. In Downtown Brussel loodst de gids jullie langs onder andere de grote verkeersaders van de Marollen zoals de Hoogstraat, de Blaasstraat en het Vossenplein.

Het Justitiepaleis, Marcolini, het Huis van Breughel, de Horta Kindertuin… Het zijn maar enkele bezienswaardigheden die jullie verder nog tegenkomen op deze fascinerende wandeling, aangevuld met vele interessante anekdotes…

Jullie stoppen natuurlijk ook in 3 restaurantjes in Uptown en Downtown , zodat jullie op het eind van de avond een heerlijk gecombineerd menu uit de twee wijken hebben geproefd.

Praktisch:

  • Duur van de wandeling: 3-4 uren
  • Groepen van minimum 15 personen. Grote groepen worden opgedeeld in groepjes van ±25 personen
  • Parkeermogelijkheid: Poelaertplein
  • Afspraakpunt: Poelaertplein
  • Prijs: €70 per persoon (vanaf 20 personen) + een éénmalige administratieve kost van €25
  • Een andere taal dan Nederlands, Frans of Engels is mogelijk mits een supplementaire kost van €35 per gids
  • Prijzen exclusief 21% BTW
  • Niet mogelijk op maandag en dinsdag

Inbegrepen: begeleide wandeling door Brussel door een bekwame gids, een aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, 3 glazen wijn of bier of frisdrank en als afsluiter koffie of thee met een dessertje.

Prijzen en contactformulier

U vindt meer informatie op de pagina prijzen. Voor reserveringen kunt u gebruik maken van ons contactformulier.